Dostali sme cenu za najlepšie fotografie

Dejiskom v poradí piatej púte katolíckych médií Slovenska 11. mája sa stalo opäť hlavné mesto SR Bratislava. Jej súčasťou bolo po prvý raz aj vyhlásenie víťazov súťaže farských časopisov FAČA.


Do súťaže sa tento rok prihlásilo 39 časopisov. Ich úroveň hodnotila odborná porota, ktorú tvoril šéfredaktor Katolíckych novín Ivan Šulík, odborná asistentka z Katedry žurnalistiky FF UKF v Nitre Vlasta Hochelová a grafik Juraj Vontorčík z trnavského grafického štúdia Pergamen.

Víťazstvo v súťaži porota prisúdila časopisu Farská rodina, ktorý vychádza vo farnosti Spišská Nová Ves. Druhú priečku obsadil farský časopis z Markušoviec Pokoj a dobro. Tretí najlepší bol podľa poroty farský časopis Zvesti z Konskej.

Porota tento rok udelila aj tri mimoriadne ocenenia, a to Cenu za najlepšie fotografie, Cenu za originalitu a Cenu za mapovanie dejín svojho regiónu. Ocenenie za fotografie získal časopis Spektrum z farnosti Víťaz, za originalitu Cor aurum zo Zlatej Idky a za mapovanie regionálnej histórie farské periodikum Radosť z Trstenej. Okrem toho ďalšie dve farské periodiká boli ocenené Jubilejnou cenou šéfredaktora Katolíckych novín za 20 rokov úspešnej práce, a to Farský list z Dolného Kubína a Bartolomej z Prievidze. Víťazom ceny odovzdal predseda Rady KBS pre spoločenské komunikačné prostriedky bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský, ktorý vyzdvihol farské časopisy ako „materiálny znak a potvrdenie farského spoločenstva, spoločenstva Cirkvi a spoločenstva s Kristom“.

-re-

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.