Modlitba pre každý prst ruky


1. Palec je prst najbližší. Začni sa teda modliť za tých, ktorí sú ti najbližšie. Sú to ľudia, na ktorých si spomenieme najľahšie. Modlitba za našich drahých je „milá povinnosť.“

2. Ďalším prstom je ukazovák. Modli sa za tých, ktorí učia, vzdelávajú a starajú sa o druhých. Sem patria učitelia, profesori, lekári a kňazi. Potrebujú podporu a múdrosť, aby ostatným ukazovali správny smer. Vždy na nich pamätaj vo svojich modlitbách.

3. Ďalší prst je najväčší. Pripomína nám našich vodcov. Modli sa za prezidenta, poslancov, podnikateľov a ďalších zodpovedných. Sú to ľudia, ktorí riadia osud našej vlasti a ovplyvňujú verejnú mienku. Oni potrebujú Božie vedenie.

4. Štvrtým prstom je prsteník. Mnohí se budú čudovať, ale je to náš najslabší prst, čo môže potvrdiť každý učiteľ hry na klavír. Tento prst nám má pripomínať modlitbu za slabých, skúšaných a chorých. Oni potrebujú tvoje modlitby vo dne i v noci. Modlitieb za nich nebude nikdy dosť. Prstenník nás pozýva i k modlitbe za manželské páry.

5. Nakoniec prichádza malíček, najmenší zo všetkých. Podobne malými sa máme cítiť pred Bohom a pred blížnymi. Biblia hovorí, že „poslední budú prvými.“ Malíček ti pripomína, aby si sa modlil za seba. Potom, čo sa pomodlíš za všetkých ostatných, lepšie pochopíš, aké sú tvoje potreby a uvidíš ich správnym uhlom pohľadu.

Papež František

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.