MÁŠ PROBLÉM…………..? (16)

ÚVODNÉ MOTTO:
Múdri ľudia vedia, že pravá láska dokáže čakať.
Najlepšia a najkrajšia Božia cesta je nechať si sex až do manželstva.
Je potrebné pomáhať mladým, aby žili v čistote, pokiaľ prijmú naše rady.
Ale verím, že modlitbou za nich nič nepokazíme.


Mám nejakú nádej na odpustenie, keď som zranený a zaťažený vinou?

Je potrebné varovať ľudí pred následkami sexu pred manželstvom a mimo manželstva! Ak takto sklamaný a zlomený citovo človek poprosí Pána Ježiša o odpustenie, je teraz niekto nový, čistý a uzdravený. Taký človek je Bohom milovaný.

Niektoré názory na sex a na odpustenie

Svet robí zo sexu niečo prehnane dôležité, dokonca aj v manželstve sa dosť zdôrazňuje. Skúsený muž si tiež uvedomuje, že sex netvorí najväčšiu časť manželskej intimity. Je to požehnanie naviac, ale nie hlavné požehnanie. Odpustenie…, tam nie je na výber. Pokiaľ patríme Kristovi, potom nám Boh odpustil a tak nemáme právo druhým alebo sebe neodpustiť.

Ľudia často hovoria o tom, ako nás sex mimo manželstvo ovplyvňuje po telesnej a duchovnej stránke, ale už menej počujem, aby sa hovorilo o emocionálnych dôsledkoch, ako je vina a problém so sebaúctou. Keď nám satan pripomína naše chyby z minulosti, snaží sa nás znekľudniť a podviesť a chce, aby sme sa necítili hodní Božej lásky. U každého z nás sú v minulosti naše chyby, ktorých určite ľutujeme, ale musíme mať na mysli, že Boh je väčší než akákoľvek prekážka, s ktorou sa môžeme stretnúť. Pre Božie odpustenie nie je nič príliš veľké alebo zlé. Boh predsa môže uzdraviť každého, pokiaľ ho to požiadame a urobíme nápravu svojho života.

Aby Boh mohol byť v našom živote Pánom a skutočne nás uzdravil a obnovil, musíme samých seba zosadiť z trónu! A tu je dosť možné, že sa často snažíme porovnávať Božiu schopnosť odpúšťať s našou vlastnou. Je to skoro akoby sme nechceli prijať Božiu moc odpustiť náš hriech a snažili sa za Boha rozhodnúť, čo odpustíme a čo nie. Nie je to šialené? Všetko je potrebné odovzdať Bohu.

Pokiaľ začneš žiť mimo manželstva, tak budeš žiť s jazvami na duši. Každý hriešny skutok v živote má určité následky. Preto nám Boh s láskou hovorí, aby sme nehrešili, i keď rešpektuje našu slobodu. Ale Boh môže všetky tieto naše veci zvrátiť a použiť k dobrému. Prial by som si, aby si ľudia a zvlášť mladí ľudia uvedomili, že ak zveria túto oblasť telesnej lásky Bohu do rúk, On sa o nich postará a môže im požehnať. Je ale na vás, aby ste s vierou prijali Božie uzdravenie a nastúpili na cestu nevinnosti a bezhriešneho vzťahu. Ak sa ocitnete v situácii, že ste zranení a zaťažení vinou, je potrebné si niekoho dôveryhodného nájsť a povedať mu všetko. Čím viac toho niekomu zveríte o tom, čo sa vám stalo, alebo čo prežívate, tým menej vás to ovláda, pretože to bremeno nesie spolu niekto s vami. Potom už ten tlak neprežívame sami. Dobré je nájsť si kresťanského poradcu, alebo psychológa, lebo takíto ľudia sú znalí veci, skôr vás pochopia aj vám poradia. Pokiaľ žijeme v sústavnom ľutovaní seba, vlastne ani nežijeme. Naše zranenia a obavy nás držia v otroctve a my neraz kvôli nim veríme satanovému klamstvu namiesto Božieho plánu nádeje pre našu budúcnosť. Dobre si pamätajte: strach nikdy nie je od Boha.

Pokiaľ ste svoj hriech odovzdali Bohu, On vám úplne odpustil. Nie ste odsúdení a máte opäť novú budúcnosť v ktorej nehrajú úlohu vaše predchádzajúce chyby. Takže nechajte všetky svoje starosti, bolesti a zranenia na Pána a on sa o ne postará.

rubriku pripravuje MUDr. Blažej Vaščák, Široké

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.