Pochválený buď Ježiš Kristus!


Vďaka Bohu, mám sa dobre, choroba už ustúpila. V nedeľu 12. mája sme mali 1. sv. prijímanie. Pána Ježiša v našom farskom kostole prijalo 7 detí. Na filiálke prijmu 2. júna Pána Ježiša 3 deti.

Včera som bol v susednej farnosti u gréckokatolíkov na ďakovnú sv. liturgiu za dar života 100 rokov. Dožila sa ich babka Ema. Poznáme sa už 10 rokov. Zúčastňuje sa na každom odpuste po celom okrese. Každú nedeľu je v cerkvi, niekedy aj cez týždeň. Aj keď je gréckokatolíčka a nie je moja franička, mam ju rad. Viem že sa za mňa modli. Preto som sa aj ja včera spolu s jej duchovným otcom modlil za ňu.

Babka Ema bola aj včera na sv. omši, je čiperná, počuje a má dobrú pamäť. Vo februári v tomto roku pochovala 68-ročnú dcéru, ktorá sa o ňu starala. Teraz k nej dochádza druhá dcéra. Babka má ešte kravu, svine, sliepky, všetko, čo na dedine u gazdinej má byť :))

Tak som si uvedomil, že treba nám obdivovať nielen jej vieru, ale ju aj nasledovať.
Nech jej Pán pomáha v jej starobe a nech ju raz prijme do svojej slávy, to som jej aj ja včera zaprial pred všetkými prítomnými.

V nedeľu 19. mája sme mali odpustovú slávnosť Zoslania Ducha Svätého. Hlavným celebrantom i kazateľom bol náš Patrik.

Budem prosiť, aby aj na Vás zišiel Tešiteľ Duch Svätý.

o. Adrián Kovaľ, Dovhe, Ukrajina

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.