Letný tábor 2013


Aj tento rok, tak ako aj po minulé dva roky, sme mohli s deťmi z našej farnosti stráviť tri spoločné dni počas letného tábora, ktorý sa tentoraz uskutočnil v Bijacovciach. Boli to krásne tri dni plné hier, zábavy, oddychu, tanca aj športu v rámci jednej ucelenej myšlienky tábora. Témou tábora bola Eucharistia. Náš duchovný otec Marek sa snažil počas prednášok v tábore deťom vysvetliť, čo to vlastne Eucharistia je. Taktiež to ako sa slávi svätá omša, prečo musíme byť v kostole pekne oblečení a to, že svätá omša je oslavou Boha, že to on sám nás pozýva.

Päťdesiatdva detí sme rozdelili do piatich skupín, do symbolických piatich klasov. Boli to klas lásky, trpezlivosti, darovania, priateľstva a pokory.
Pre deti bol pripravený bohatý program. Každý deň sme slávili svätú omšu, na ktorej sme spievali mládežnícke piesne a hymnou tábora bola pieseň Poď prijmi Ježiša, ktorú sa deti naučili veľmi rýchlo a stala sa obľúbenou. Čas sme trávili hraním rôznych hier, tancovaním, pripravené boli aj work-shopy, na ktorých sa deti učili servítkovú techniku, vyrábanie náramkov, prvú pomoc, vyrábali darčekové predmety z hliny a chlapci sa naučili aj lesné značky.

Súťažili sme, bláznili sa, večer pod nočnou oblohou sme si premietali večerníček Maťko a Kubko, mávali sme ranné rozcvičky. V tábore si deti aj s animátormi posielali táborovú poštu a taktiež si každý vyžreboval svojho kamaráta, pre ktorého sa stal anjelom. Jeho úlohou bolo pomáhať mu v núdzi, podeliť sa, jednoducho urobiť mu deň krajším.

Pre každého bolo zaujímavou aktivitou pečenie chleba, kedy si každá z piatich skupiniek piekla svoj chlieb. Musím povedať, že bol neuveriteľne chutný. Deti si uvedomili, že pečenie chleba nie je vôbec jednoduché a v minulosti to mali naši predkovia naozaj ťažké. No pri hnetení sme všetci cesto mali asi až za krkom 🙂 Na tábore nechýbala ani tradičná opekačka, lesná hra, futbal, no a ani odreté kolená. Veď to všetko predsa patrí k tomu.

V mene všetkých animátorov by som sa chcel poďakovať nášmu duchovnému otcovi Marekovi za jeho podporu, pomoc a starostlivosť pri organizovaní tábora ako aj počas neho. Taktiež všetkým vám, ktorí ste akokoľvek podporili tento pekný projekt. Ďakujeme!

Deti verím, že aj pre vás sú tieto tri dni také nezabudnuteľné ako pre mňa. Verím, že ste sa cítili dobre a máte plno zážitkov, na ktoré môžete s úsmevom spomínať. No a verím, že sa budeme môcť v letnom tábore stretnúť znova aj o rok.

Fotogaléria z detského tábora 2013










animátor Tomáš Magda ml.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.