Don Kočík, SVD

V týchto dňoch si pripomíname smutné 5. výročie tragickej nehody, pri ktorej zahynul kňaz, misionár Jozef Kočík. Zomrel nečakane. Prešiel skoro celý svet a nikto si nemyslel, že takto tragicky odíde z tohto sveta. Tu sú namieste slová: „Vaše myšlienky nie sú mojimi myšlienkami. Vaše cesty nie sú mojimi cestami.“

Na príklade nášho rodáka a myslím si, že aj takto žil, platí: „Žime tak, akoby tento deň bol naším posledným.“ Nikto nevie, ktorý deň je naším posledným. Môže to byť v ďalekom svete alebo na vedľajšej ceste, ktorá je vysypaná kameňmi. Dôležité je, či som oddaný do Božej vôle a chcem, aby nie moja, ale tvoja vôľa sa stala. Tak žil aj náš Pán Ježiš. Zomrel nečakane mladý, plný sily a ako najhorší človek, ale odovzdaný do Otcovej vôle, aby splnil čo mal.
Ďakujeme Pánu Bohu za dar života dona Kočíka, za všetko, čo urobil pre ľudí a Cirkev. Prosíme milosrdenstvo Otca, aby mu udelil večnú radosť v nebeskom kráľovstve. Každý, kto ho poznal, nech si spomenie v modlitbe pri sv. omši.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.