Ježišu, ktorý si živý v Eucharistii, buď stále s nami

Práve sa skončil Eucharistický kongres v Bratislave-Petržalke, kde bol pred dvoma rokmi ešte náš drahý Svätý Otec Ján Pavol II., aj keď bolo vidieť, že bol vyčerpaný. Aj preto sa na tomto mieste konal Eucharistický kongres.

Bolo to pekne vidieť aj v našej televízii. Je to nevýslovná radosť byť na takomto podujatí, ale naše roky a zdravie nám starším už nedovoľujú. Preto ďakujeme Pánu Bohu, že sme ho videli aspoň v televízii.
Je už jeseň, všetko sa pomaly uberá do zimného spánku, všetko sa berie z polí, zo záhrad a odkladá sa na zimu. A čo už my v pokročilom veku? Odkladáme si, čo nám už ostáva v jeseni života? Ale keď sme ešte živí, máme veľkú nádej, a to nádej eucharistického Krista, ktorý nám pripravuje budúci život a preto sa nemáme čoho obávať, keď sa ho neopustíme. Veď On je náš Boh, všetko odpúšťa a my sa máme snažiť, aby sme sa s ním čo najviac spájali a prosili, aby nás priviedol do večnej slávy skrz Eucharistiu. Veď On je nás pokrm pre večný život. Nebohý Svätý Otec povedal: „Nebojte sa! Pán Boh má už miesto pre vás pripravené.“ My v pokročilom veku sme už zažili veľa vecí, ale najviac zlých a trápení, všelijakých premien – vojnu, totalitu a všelijaké prenasledovania. Teraz zdravia ubúda a na koho sa máme obrátiť? Ježišu, len Ty si jediný, ktorý nám môžeš pomôcť aj s Tvojou presvätou Matkou Máriou; Ty si si vzal telo z Tvojej Matky Márie, preto aj my starší si ju vrúcne uctievame, najmä v najsvätejšom ruženci. Ona je Kráľovnou presvätého ruženca a vyprosuje nám milosti u svojho Syna Ježiša Krista.
Je veľmi veľa mladých ľudí, ktorí svoje životy zasvätia Pánu Bohu. Mala som možnosť 11. septembra tohto roku zúčastniť sa na večných sľuboch v kostole Kráľovnej pokoja v Prešove, kde osem mladých chlapcov saleziánov dalo svoj sľub „áno“ a zasvätilo sa Pánu Bohu. Či títo mladí nechceli byť voľní a užívať si život po svojom? Práve tam zasiahla obrovská sila, práve tam ich Ježiš povolal. Ich predstavený im to pripomenul: „Nebojte sa! Chcem mať z vás dobrých pastierov pre všetky duše.“
„Ježišu, Ty vieš, čo na našu mládež číha. Ochraňuj ju, aby nepodľahla nákaze dnešného sveta.

Helena Hudáková, Ovčie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.